Jamun MocktailJamun
tomały lub średniej wielkości owoc wytwarzany przez indyjskie wiecznie zielone drzewo. Owoc ten jest powszechnie uprawiany w Azji, Ameryce Południowej i Stanach Zjednoczonych. Od dziesięcioleci jest wykorzystywany w ajurwedzie i innych dziedzinach medycyny w różnych formach. Sok, surowe i dojrzałe owoce, a także ekstrakty z kory, liści i nasion. Liście sałaty są używane jako podkładki lecznicze". Aby zapewnić optymalne zdrowie, są one szeroko stosowane do przygotowywania deserów, posiłków i koktajli.Przepis na Relishing Jamun Mocktail, ze słodyczą wody kokosowej i pikantnym smakiem jamun, a także nutą czarnej soli, jest zdrowszą alternatywą dla słodkich mocktaili! Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Napoje Porcje 1 słoikSkładniki
- Jamun (zmielony)
- plasterki cytryny
- liście mięty
- kostki lodu
- szczypta soli morskiej
- woda kokosowa
Instrukcje
- Połącz Jamun (mielony), plasterki cytryny, liście mięty, kostki lodu i szczyptę soli morskiej w słoiku.
- Wlej wodę kokosową i wstaw do lodówki na godzinę.
- Schłodzić i podawać
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Keyword jamun fruit, lemon